Machinepark

Strukton Rail beheert, verhuurt, vervoert en onderhoudt een van de grootste en meest geavanceerde machineparken van Europa. Uniek binnen ons machinepark is het High Output Equipment, waarmee we grote productie in zeer korte tijd behalen. Wij zetten onze machines in verschillende landen in, waaronder Zweden, Denemarken, Nederland, Duitsland, België en Italië. Wij werken daardoor efficiënt en kosteneffectief.

 • Spoorvernieuwingsmaterieel

  Binnen de categorie spoorvernieuwingsmaterieel valt het materieel dat Strukton Rail inzet voor het aanleggen en het vernieuwen van dwarsliggers en spoorstaven.

  Lees meer

 • Stopmachines

  Voor het lichten, schiften en onderstoppen van sporen worden rechtspoorstopmachines ingezet. Bij wissels wordt de ballast onder de dwarsliggers gebracht met wisselstopmachines die beschikken over pickelkasten die onafhankelijk van elkaar te verschuiven zijn.

  Lees meer

 • Bovenleidingsmaterieel

  Het bovenleidingsmaterieel wordt ingezet voor de aanleg, vernieuwing en het onderhoud van bovenleidingssystemen. Naast het traditionele bovenleidingsmaterieel beschikt Strukton Rail over een aantal innovatieve machines, zoals de Gemma en de hefbordesauto HBA XL.

  Lees meer

 • Ballastreinigingsmachines

  Met behulp van dit High Output Equipment is Strukton Rail in staat om een ballastvernieuwing in een korte tijd uit te voeren.

  Lees meer

 • Ballastprofileermachines

  Ballastprofileermachines komen in actie voor of na het stoppen van het spoor. De machines zorgen voor een optimale ballastverdeling en herstellen het profiel van het ballastbed. Dit is om het ballastbed de nodige zijdelingse weerstand te geven.

  Lees meer

 • Stabilisatoren

  Stabilisatoren worden ingezet nadat de stopmachines klaar zijn met het stoppen en schiften van het spoor. De stabilisatoren zijn oppervlakte-trilapparaten die het spoordragende ballastbed verstevigen door het te verdichten.

  Lees meer

 • Spoorkranen

  Spoorkranen zijn spoorgebonden hijskranen die worden ingezet voor het leggen van wissels en andere hijsklussen in het spoor.

  Lees meer

 • Trekkrachten

  Strukton Rail beschikt over verschillende klassen locomotieven en kan hierdoor goed inspelen op diverse werkzaamheden.

  Lees meer

 • Treinenwerkplaats

  De high-tech treinenwerkplaats ontzorgt haar klanten door service, onderhoud, revisie en testen van spoormaterieel. Onze missie: een maximale betrouwbaarheid en inzetbaarheid leveren van de spooronderhoudsmachines, railwegvoertuigen, locomotieven en wagons van Strukton Rail en haar externe klanten.

  Lees meer