Ballastreinigingsmachines

Met behulp van dit High Output Equipment is Strukton Rail in staat om een ballastvernieuwing in een korte tijd uit te voeren.

Kettinghormachine C750

De kettinghormachine C750 graaft met behulp van een graafketting de oude ballast onder dwarsliggers weg en transporteert deze naar een zeef. In deze zeef wordt het bruikbare materiaal eruit gezeefd. De bruikbare ballast wordt teruggebracht in het spoor. Het overige materiaal wordt via transportbanden afgevoerd in MFS wagens. 

Ballastafvoertrein MFS 100 / MFS 100s

De wagons van de types MFS 100 en MFS 100s worden ingezet voor het vervoer van maximaal 90 ton (oude) ballast en andere bovenbouwmaterialen. De MFS wagens worden meestal ingezet in combinatie met een kettinghor, maar worden ook apart ingezet voor het lossen van bijvoorbeeld ballast in een cunet. De MFS 100 kan in combinatie met alle andere MFS wagens en het ballastoverlaadstation werken. De MFS 100s is tevens geschikt als onderlosser en kan daarom, behalve de lading doorvoeren, ook meteen ballast in het spoor lossen.

Ballastoverlaadstation ULS 3000 d

Het ballastoverlaadstation ULS 3000 d wordt ingezet om wagons op het nevenspoor te beladen en om lading tot 7,5 meter buiten het spoor te lossen. Het ballastoverlaadstation kan aan het einde van de MFS wagens geplaatst worden of tussen de MFS wagens in. Deze machine kan in combinatie met alle types MFS wagens werken.

Kettinghor C750

5oiTgmPwrMw