Trekkrachten

Strukton Rail beschikt over verschillende klassen locomotieven en kan hierdoor goed inspelen op diverse werkzaamheden. De locomotieven worden doorgaans ingezet voor het overbrengen en rangeren van zwaar werkmaterieel en voor de bouwlogistiek.

Locomotief Vossloh G1206

De locomotieven van het type G1206 zijn dieselhydraulische, multifunctionele locomotieven die doorgaans ingezet worden voor het overbrengen van zwaar werkmaterieel over grotere afstanden en voor de bouwlogistiek. Het is mogelijk de locomotieven te koppelen als trekkracht. Het zogenaamde multiple rijden. Eén van onze machines, type G1206, beschikt over ETCS waardoor de machine geschikt is om over ERTMS baanvakken te rijden. 

Locomotief DG 1200 BB

De locomotieven van het type DG 1200 BB zijn dieselhydraulische locomotieven die doorgaans worden ingezet voor rangeerwerkzaamheden en de bouwlogistiek. Het is mogelijk de locomotieven te koppelen als trekkracht. Het zogenaamde multiple rijden.

Trekkracht Ravot TG80-4 NL

De trekkracht Ravot TG80-4 NL wordt veelal ingezet in combinatie met materieel dat gericht is op de bovenleidingsbouw. Deze trekkracht is uitgerust met een laadbak geschikt voor een gewicht van 10 ton en een Palfingerkraan van 2.6 ton die tot 4 meter buiten het spoor kan schuiven. De Ravot is voorzien van een veiligheidshekwerk voor een veilige werkplek naast in dienstzijnd spoor.

Trekkracht Sjörlanders MTR 40

Deze all-round werkvoertuigen kunnen zeer divers worden ingezet. In de winterperiode worden de voertuigen voornamelijk gebruikt voor het sneeuwvrij houden van de spoorbanen. Hiervoor zijn ze uitgerust met sneeuwploegen en kan er naar wens een sneeuwkanon worden toegevoegd. 
In de zomerperiode worden de voertuigen voor onderhoudswerk en kleine projecten ingezet. Hiervoor beschikken ze over een hydraulische kraan met een maximale last van 800 kg op 10 meter. Ook kunnen met de voertuigen een aantal wagons of machines getransporteerd worden tot een maximaal gewicht van 200 ton.

De voertuigen zijn bij Strukton Rail Nordic in gebruik. Eén werkt vanuit Älvsbyn (Noord-Zweden) en één vanuit Södertälje (omgeving Stockholm).

Trekkracht Windhoff VG 902

Dit all-round werkvoertuig wordt voornamelijk ingezet voor onderhoudswerkzaamheden en bij kleine projecten. Het voertuig is voorzien van een Atlas 1304K kraan met diverse uitrustingsstukken. Het voertuig werkt bij Strukton Rail Nordic vanuit Södertälje (omgeving Stockholm).