Omvormers

Strukton Rolling Stock heeft een unieke positie in de treinenwereld als het gaat om de ontwikkeling, productie en levering van tractiesystemen (traction converters), boordnetomvormers (auxiliary converters) en voertuigbesturingssystemen (TCMS). De moderne en zeer betrouwbare Strukton powermodules (SPM) vormen de basis van de omvormers.

De standaardmodules worden ingezet om klantspecifieke oplossingen te maken. Dit heeft met name geleid tot veel succes in de renovatiemarkt van treinen, trams en metro's. Strukton Rolling Stock houdt rekening met de originele afmetingen van de bestaande systemen en installeert het nieuwe systeem 'plug-and-play'.

Historie

De wortels van de ontwikkelafdeling gaan terug tot het voormalige “Holec Tractie” uit Ridderkerk. Dit bedrijf werd overgenomen door Alstom in 1999. In 2005 concentreerde Alstom haar ontwikkelactiviteiten in Frankrijk waarna Strukton vervolgens een belangrijk deel van de vermogenselektronica afdeling overnam. Deze afdeling was op dat moment binnen Alstom het ‘centre of excellence for light rail vehicles’. Sindsdien heeft Strukton stevig geïnvesteerd in de ontwikkeling van een complete nieuwe lijn power modules en besturingselektronica. Dit heeft geleid tot de sterke positie vandaag de dag.

Blog: Lichte, onbemande metrovoertuigen: de toekomst!

Doormeten van de module

Strukton Rolling Stock heeft begin 2014 de opdracht gekregen om de aandrijving van de een nieuw metrovoertuig te ontwikkelen. Wim Platschorre, expert op het gebied van power electronics, vertelt er alles over.

Lees meer

Strukton Power module platform