Reisinformatiesystemen

Strukton Systems ontwikkelt en installeert geavanceerde Dynamische Reis Informatie Systemen (DRIS). Onze realtime informatie- en entertainmentsystemen zijn geschikt voor op perrons en in de bus, tram, metro en trein.

De moderne reiziger stelt steeds hogere eisen aan de manier waarop hij geïnformeerd wordt. Strukton Systems zorgt met haar zelf ontwikkelde dynamische reisinformatie- en entertainmentsystemen voor een optimale en actuele informatievoorziening naar de reiziger.

Optimale informatievoorziening

De reisinformatie- en entertainmentsystemen van Strukton Systems maken actuele informatievoorziening voor de reiziger mogelijk. Actuele informatie over positie, aankomst- en vertrektijd en perrontoewijzing van trein, bus, metro of tram wordt door middel van open data op de reiziger overgebracht. Zowel in het rijtuig als op haltes of op het station.  Door real-time positiebepaling weet het systeem op ieder willekeurig tijdstip precies waar voertuigen zich bevinden. Hierdoor kunnen eventuele afwijkingen van de dienstregeling tijdig worden gesignaleerd. De reiziger wordt vervolgens op de perrons, maar ook in de trein of bus zelf geïnformeerd.

Internet en entertainmentsystemen

De systemen van Strukton Systems maken internet en entertainment beschikbaar in trein, bus, metro of tram. Ook automatische perron- of haltetoewijzing, analyse van de vervoersprestatie en monitoring van de positie van de voertuigen behoren tot de mogelijkheden met onze systemen.

Maatschappelijk verantwoord

Er loopt op dit moment een samenwerkingsverband met ATEA group in Breda. Dit is een verband van ondernemingen die werkloze mensen van een baan voorzien. Deze mensen helpen bij het schoonmaken van de displays. In de toekomst zal dit verband op meerdere plaatsen in Nederland aangegaan worden.

 Specifieke informatie

Reizigers, chauffeurs, verkeersleiders en vervoerders hebben behoefte aan verschillende soorten informatie. De samenwerking met GOVI zorgt ervoor dat de data beschikbaar gesteld wordt en de informatie zo optimaal afgestemd kan worden op de eindgebruikers. Onze systemen bieden voor elke categorie gebruikers een uitgekiend palet aan mogelijkheden. Displays op haltes en knooppunten of informatie thuis via internet zijn hier voorbeelden van. Ook uitwisseling van gegevens met 9292OV of web-based informatie aan beheerders en vervoerders is mogelijk.

Flexibiliteit

Onze systemen zijn modulair opgezet. Hierdoor is uitbreiding van functionaliteiten eenvoudig. De systemen zijn leveranciersonafhankelijk en maken gebruik van de gangbare informatiestandaarden en een open architectuur. Dit maakt de systemen flexibel, waardoor wij voor elke klant een specifiek geoptimaliseerd systeem kunnen leveren.

Brochure